Είδη Γάμου

Κοινοποίηση:

Είδη Γάμου

Η παράδοση του Κρητικού Γάμου

Ο Κρητικός γάμος θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες τελετουργίες της ζωής. Συνήθως γιορτάζεται με μια οργανωμένη ξεχωριστή εκδήλωση που μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, ώστε να εκδηλωθεί πλήρως η χαρά των φίλων και των συγγενών. Κρατώντας πολύ στενούς τους οικογενειακούς δεσμούς δίνει κατ’αρχήν μεγάλη έμφαση στην έγκριση και συμμετοχή της οικογένειας. Στο κρητικό «κάλεσμα» σε γάμο, συνηθίζεται να προσκαλούνται όλοι. Μέχρι την ημέρα του μυστηρίου οι συγγενείς και φίλοι στέλνουν δώρα. Την παραμονή όλοι βοηθούν τους «προικαδόρους» στη μεταφορά των προικιών της νύφης στο σπίτι του γαμπρού. Σε όσους συμμετέχουν στη προετοιμασία του γάμου προσφέρονται νόστιμες σπιτικές δίπλες με μέλι και η περίφημη κρητική κουλούρα με τον υπέροχο στολισμό, που φτιάχνεται μόνο σ” αυτές τις περιπτώσεις. Η τελετή ξεκινά με πομπή από το σπίτι του γαμπρού όπου στους παραδοσιακούς γάμους συνοδεύεται από μαντινάδες και καταλήγει στο σπίτι της νύφης. Εκεί μια μαντινάδα τραγουδισμένη από γλυκιά γυναικεία φωνή πείθει την οικογένεια της νύφης να ανοίξει την πόρτα που μέχρι τότε παραμένει κλειστή. Αφού ανταλλάσσονται φιλιά και ευχές, το χτύπημα της καμπάνας ειδοποιεί τους μελλόνυμφους πως πρέπει να κατευθυνθούν προς την εκκλησία.

Μετά τη τελετή, το ζευγάρι φτάνει στο σπίτι του γαμπρού, όπου η μητέρα του ταΐζει τη νύφη μελοκάρυδο και χαράζει σταυρό στη πόρτα, ενώ η νύφη χύνει μέλι στην είσοδο και σπάει ένα ρόδι, για να γίνει ο γάμος γλυκός σαν το μέλι και καρπερός σαν το ρόδι. Το γλέντι ξεκινά με τραγούδια που λέει πρώτο το ζευγάρι και συνεχίζεται με χορό και φαγοπότι που φτάνουν μέχρι το πρωί.

Τα Είδη Γάμου στο κατάστημά μας…

Στην αποθήκη μας μπορείτε να βρείτε να βρείτε πρώτες ύλες για να δημιουργήσετε μόνοι σας ότι κρίνεται απαραίτητο για τον στολισμό της εκδήλωσής σας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να δώσετε την παραγγελία σας για να προετοιμάσουμε για εσάς τις συνθέσεις σας. Τα προϊόντα που θα βρείτε σε εμάς όπως Στέφανα, Λαμπάδες γάμου, Λαμπαδοστήλες, Σετ κουμπάρου κ.ά. θα είναι στις ποιο οικονομικές τιμές της αγοράς χωρίς να θυσίες στην ποιότητα κατασκευής για να μπορέσετε να επενδύσετε την ξεχωριστή σας εκδήλωση με δώρα και στολίδια που της αρμόζουν.

Τα είδη Γάμου που παρέχουμε δεν εμφανίζονται αναλυτικά στον διαδικτυακό μας τόπο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές ενδεικτικές κατηγορίες των προϊόντων μας. Προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να μας επισκεφτείτε προκειμένου να σας ενημερώσουμε από κοντά για τις δυνατότητες και τις επιλογές που σας παρέχουμε.