Γλυκίσματα (Αναλυτικά)

Κοινοποίηση:

Γλυκίσματα

Αν και τα κουφέτα αποτελούν την πιο παραδοσιακή επιλογή προσφοράς σε γάμους και βαφτίσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να δώσουν μια διαφορετική άποψη προσφέροντας γλυκίσματα.  Βέβαια η επιλογή γλυκισμάτων αντί κουφέτων, αναφέρεται και στα παλαιότερα χρόνια και δεν είναι τόσο νεόφερτη συνήθεια όπως μπορεί να πιστεύεται.

Η ιστορία προσφοράς δώρων στους καλεσμένους των γάμων ξεκινάει από τα βάθη του χρόνου. Αιώνες πριν, ο Λουδοβίκος, βασιλιάς της Γαλλίας έδινε ως ανταπόδοση στους καλεσμένους του ένα είδος δώρου, φτιαγμένο από κρύσταλλα, που περιείχε καραμέλες. Την ιδία εποχή στην Ιταλία οι οικογένειες του ζευγαριού πριν το γάμο αντάλλαζαν μεταξύ τους μικρά δώρα που περιείχαν γλυκίσματα που συμβόλιζαν καλή τύχη ενώ οι πρώτοι Ευρωπαίοι αριστοκράτες προσέφεραν γλυκά για να γιορτάσουν γενέθλια, γεννήσεις, βαφτίσια και γάμους.  Αργότερα στους γάμους πρόσφεραν γλυκά με μέλι και καρύδια ή γλυκά του κουταλιού με ξηρούς καρπούς που συμβόλιζαν την γλυκιά ζωή, την ευτυχία και την γονιμότητα. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας προσφέρουν λουκούμια αντί για κουφέτα, τα οποία είναι φτιαγμένα από μέλι και αμύγδαλα. Σήμερα οι λύσεις είναι πλέον πάρα πολλές με τόσο μεγάλη ποικιλία γεύσεων και σχημάτων όπου καθένας μπορεί να βρεί ότι πραγματικά θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στο γούστο του και την διάθεσή του για να περιποιηθεί τους καλεσμένους του.

Στις σελίδες θα βρείτε λίστα με τα διαθέσιμα γλυκίσματα διαφόρων ειδών. Παρόλα αυτά, επειδή στο κατάστημα μπορούμε να σας υποδείξουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα καθώς και να σας δώσουμε να δοκιμάσετε από τα δείγματά μας, σας προτείνουμε να μας επισκεφτείτε.


Μετάβαση σε: Γλυκίσματα Κατηγορίες

Πατήστε στον τίτλο για να ανοίξει σελίδα με τη λίστα γλυκισμάτων οργανωμένη ανά κατηγορία ή συνεχίστε για να δείτε τα γλυκίσματα αναλυτικά.


Γλυκίσματα Αναλυτικά

Ακολουθεί λίστα με τα δημοφιλέστερα γλυκίσματα.


Πλοήγηση σε «Γλυκίσματα Κατηγορίες»


γλυκίσματα - koufetouli.gr